Uw woning verkopen

 

Bij de verkoop is het van groot belang dat je woning snel en voor de beste prijs verkocht wordt. Wij nemen dat werk graag uit handen en zorgen voor een optimaal resultaat! In een oriënterend en vrijblijvend gesprek bepalen we samen wat je van ons kunt verwachten en wat de strategie is die bij jou en de verkoop van je woning past.

Stap 1. Uw vraagprijs bepalen

U heeft besloten dat uw woning in de verkoop gaat, maar voor welke prijs? Wij kennen de lokale markt en zullen u een realistische vraagprijs adviseren die overeenkomt met de marktwaarde. Daarbij houden wij rekening met zaken als erfpacht, erfdienstbaarheden, technische staat van onderhoud, energielabel en mogelijke gebreken. De koper heeft namelijk het recht om te weten hoe de energiesituatie in uw woning is en of er gebreken zijn.

Stap 2. Uw woning promoten

Een bord in de tuin is om uw woning te verkopen is een stap in de goede richting. Er zijn echter meer manieren om kenbaar te maken dat uw woning te koop staat. Gezamenlijk bepalen we welke media we gaan inzetten om uw woning te promoten, te denken valt aan Funda en/of Facebook. Kiezen we voor lokale kranten, een verkoopbrochure, posters of zetten we vooral in op online? Wij hebben inzicht in de advertentiekosten en kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden.

Stap 3. Uw woning verkoop klaar maken

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen voor een complete metamorfose van uw woning door een professionele styling adviseur, maar meestal zijn wat kleine aanpassingen al voldoende om uw huis verkoop klaar te maken: zorg voor een opgeruimd huis, trek de gordijnen open voor een maximale lichtinval, maak de tuin netjes, berg persoonlijke spullen op enz. Is er meer nodig om uw woning op orde te krijgen? Wij kunnen u hierin verder adviseren.

Stap 4. Bezichtigingen

Wij ontvangen de potentiële kopers, en eventueel hun makelaar, in uw woning. U hoeft daarbij niet aanwezig te zijn, sterker: vaak is het beter als u er zelf niet bij bent, omdat de kijker zich dan vrijer voelt om vragen te stellen en goed rond te kijken. Wij kunnen alle vragen beantwoorden en de potentiële kopers van extra informatie voorzien. Wanneer er een bod in de lucht hangt kunnen onze makelaars daarop inspelen.

Stap 5. De onderhandeling

Vooraf hebben wij de biedingsstrategie uitvoerig met u besproken. Wij kennen de marges waar binnen wij kunnen opereren en kunnen een bod goed op waarde schatten. Gezamenlijk bepalen we of een bod wordt geaccepteerd of afgewezen of dat we een tegenbod zullen uitbrengen.

Stap 6. De koopovereenkomst

Uw huis is verkocht, want u heeft het laatste bod geaccepteerd. Gefeliciteerd! Wij stellen voor u de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een overzicht van zaken die, al dan niet tegen betaling, achterblijven in de woning. In de koopakte kunnen ook de eventuele ontbindende voorwaarden zijn opgenomen, zoals een voorbehoud van financiering, verkoop eigen woning of de uitslag van een bouwkundig onderzoek.

Stap 7. Naar de notaris

Voordat u tekent, hebben wij met u alle aktes zorgvuldig doorgenomen en uw eventuele vragen daarover beantwoord. De koper heeft het huis geïnspecteerd en niets staat een officiële ondertekening meer in de weg! De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling, zoals bijvoorbeeld de betaling van achtergebleven goederen, eventuele aflossing van de opende hypotheek, verrekening onroerend zaakbelasting en waterschapslasten.

 Ik wil meer weten