Beschrijving

Doordat het bedrijf “HoukemaTools, de Gereedschap Specialist” uit zijn jasje is gegroeid staat dit bedrijfspand met winkelruimte, loods en bedrijfswoning in het centrum van Weiteveen te koop. Het object is altijd in gebruik geweest als bouwbedrijf met bouwwinkel, waarin een ruim assortiment “doe-het-zelf”  materialen en onderdelen verkocht werden en de laatste jaren is de webshop voor bouwgereedschap daar bij gekomen. Hierdoor zijn de bedrijfsactiviteiten zo toegenomen dat er uitgekeken moet worden naar een grotere locatie.

De winkel heeft een afmeting van 225 m², met op de 1e verdieping kantoorruimte met een kantine, toilet en archief. Het geheel wordt verwarmd middels heaters, 2 jaar geleden is de winkelruimte voorzien van HR++ glas en is het platte dak ca. 4 jaar geleden vervangen door EPDM en geheel geïsoleerd.

De loods is gebouwd in 1995, is volledig geïsoleerd en voor zien van een nieuw plat dak met EPDM dakbedekking. De loods heeft een oppervlakte van 225 m², is 6 meter hoog, voorzien van een extra verdieping en een overhead deur.

De bedrijfswoning is gebouwd in 1960, is geheel gemoderniseerd en heeft een woonoppervlakte van 145 m².
Indeling:
Begane grond: Hal met trapopgang. L-vormige woonkamer met tuindeuren en toegang tot de kelder. Open keuken met moderne inbouwkeuken, tv-kamer, royale achteringang met toilet en vaste kastruimte.
1e verdieping: Overloop, 2 kinderslaapkamers met eigen badkamer, ouderslaapkamer met eigen badkamer.
2e verdieping: Bereikbaar via vlizotrap. Bergzolder.

De woning wordt verwarmd middels een eigen cv-ketel (2004), is voorzien van muurisolatie en bijna geheel van kunststof kozijnen met HR++ glas.

De bestemming is detailhandel met bedrijfswoning. Verdere toegestane activiteiten zijn onder andere: Showroom detailhandel gerelateerd, meubelzaken, showroom voor internet winkel, fietsenzaken, echter mogen er geen onderhoud gerelateerde activiteiten plaatsvinden. Er heeft altijd een bouwbedrijf met doe-het-zelf winkel in gezeten, dus deze bedrijfsvoering door zetten zou een ideale situatie zijn. 
Het alarm, telefonie en stellingen zijn allen ter overname.
Zowel de winkel als de loods en bedrijfswoning zijn vrij te aanvaarden.

Kenmerken