Duijndam Makelaardij
Duijndam Makelaardij

Taxatierapport

Nieuw model per 1oktober 2021

         

 

 

                               Nieuw model taxatierapport per 01 oktober 2021 

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft een nieuw model taxatierapport opgesteld. Dit vernieuwde model taxatierapport biedt op verschillende vlakken meerwaarde. Taxateurs gaan vanaf 1 oktober2021 met het nieuwe model werken. Het nieuwe rapport bevat meer informatie over de duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. Consumenten krijgen een indicatie van de bijkomende kosten en risico's op het gebied van verduurzaming, herstel van onderhoudsachterstand, eventuele funderingsproblematiek en overige bouwkundige gebreken van de woning. Ook kunnen zij nagaan in hoeverre de woning voldoet aan de eisen die het klimaatakkoord voor de toekomst stelt

Het nieuwe modeltaxatierapport maakt daarnaast verdiepingsslagen, onder meer voor de onderbouwing van de waarde, erfpacht en de Vereniging van Eigenaars. Naast de inhoudelijke onderwerpen is ook de taal van het rapport fors onder handen genomen. De tekst is in begrijpelijke taal voor consumenten geschreven waarbij juridisch en technisch taalgebruik zo veel mogelijk is vermeden. Om deze kwaliteitsslag te kunnen maken, gelden er aanvullende opleidingsvereisten voor taxateurs. Voordat zij met het nieuwe model aan de slag mogen, doen ze een intensieve opleiding met afsluitend examen. Taxateurs kunnen alleen deelnemen aan het examen als zij voldoen aan de vereisten van NRVT, op het gebied van permanente educatie en praktijkervaring. Rene Duijndam is met vlag en wimpel geslaagd voor dit examen!

Kortom als u een taxatierapport nodig bent voor uw hypotheek, oversluiten van uw hypotheek of voor aankopen van een woning, dan bent u bij Duijndam Makelaardij  te Klazienaveen op het juiste adres.

Telefoon: 0591-745283/ info@duyndamwonen.nl /www:duijndammakelaardij.nl